Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.

 VINCULUM CARITATIS KÖZÖSSÉG

(Világi Intézmény)

Alakult 1949-ben Palánkay Gausz Tibor jezsuita atya irányításával

Nevünk (magyarul: Szeretet Köteléke) jelzi, hogy mi

LELKISÉGÜNK LÉNYEGE:

a SZERETET és a bennünk élő

SZENTHÁROMSÁG SZEMÉLYEIVEL VALÓ ÉLŐ KAPCSOLAT

minél intenzívebb megélése.

 A Vinculum Caritatis Közösség tagjai azok a világban élőbármely végzettségű, vagy foglalkozásúNŐK, akik az evangéliumi tanácsok követésére hivatást kaptak. 1 év jelöltidő, 2 év újoncidő után tesznek többször ideiglenesen, majd örökre önátadást (fogadalmat).

A világi állapot és a szerzetesi Istennek szenteltség összekapcsolása jellemzi őket. Nem laknak együtt, megkülönböztető ruhát, vagy jelet nem viselnek.

Apostolkodva a hétköznapi munka kapcsán oda is eljuthatnak, ahová a papok és együtt élő szerzetesek nehezebben, vagy egyáltalán nem juthatnak el.

 A Közösséghez kapcsolódik:

A Vinculum Caritatis Papi Közösség, melynek tagjai olyan egyházmegyei szolgálatban élő papok, akik a közösség célkitűzéseit elfogadva, arra magánfogadalmat tesznek.

A Vinculum Caritatis Családi Közösség, amelynek tagjai olyan családok és egyének, akik a Közösség szellemében törekszenek az evangéliumi tanácsok állapotuk szerinti követésére, melyre évente ígéretet tesznek.

Ez itt a reklám helye... (videó)

vinculum kozosseg 1
 vinculum kozosseg 2
 vinculum kozosseg 3
 vinculum kozosseg 4
vinculum kozosseg 5
 vinculum kozosseg 6