Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.

Aktuális

Kétegyháza – avagy mire jó egy honlap?!

Honlapunkra rálelve egy fiatal, lelkes édesanya - családja és plébánosa támogatásával – szeretne létrehozni a Közösség lelkisége szerinti csoportot Kétegyházán. Örömteli találkozásra került sor november 16-án, amikor a női ág három tagja elment bemutatni a Közösséget.

2019.11.16-ára meghívást kaptunk Kétegyházára, a Római Katolikus Plébániára. A plébániai közöség egy lelkes, elkötelezettebb életre vágyó tagjának kezdeményezésére történt a találkozás a plébános atya jóváhagyásával és jelenlétével. A cél a Közösségünk lelkiségével való ismerkedés volt, immáron nem csak a honlap cikkein keresztül, hanem a fogadalmas női tagokkal való személyes találkozás révén is. Felvetődött ugyanis egy vinculumos csoport alapításának igénye.
Együtt éneklés, kölcsönös bemutatkozás, ismerkedés után beszélgettünk a csoport alapítással kapcsolatos kérdésekről, majd a közösségi találkozások gyakorlatának
megfelelően „szentírásozásba” kezdtünk. A Biblia aznapra rendelt versei kapcsán osztottuk meg gondolatainkat, kölcsönösen gazdagítva egymást. Egy mondatot - „…minden hajatok szála számon van tartva…” – vittünk végül magunkkal, ami a következő időszak elmélkedési témája lesz, azaz hogyan tapasztaljuk meg hétköznapjainkban a Gondviselés kis és nagy eseményeit.. Énekkel, imával kezdtük és papi áldással fejeztük be találkozónkat. Szokásunkhoz híven, távozáskor már a következő találkozó időpontjáról is egyeztettünk. A jó hangulatú együttlétet a helyiek vendégszeretete tette még örömtelibbé.
Istennek hála a kegyelmi ajándékokért!

kep1 kep2  kep3