Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.

Aktuális

Mi is ott voltunk!!!

2018.05.01-jén a Közösség is képviseltette magát Brenner János boldoggá avatási ünnepén.

 

Nagy vágyakozással indultunk hárman Szombathelyre, Brenner János boldoggá avatására. Gondos előzetes tervezéssel, rendkívül ravaszul igyekeztük elkerülni a tülekedést az utakon. Ennek érdekében már 04.31-én elhagytuk Budapestet és a Balatonszárszón töltöttünk egy kellemes, fél napot. Egyúttal mód nyílott kedves, idős testvérünk meglátogatására a szomszédos Balatonszemesen. Juci néni, már csak akkor tud köztünk lenni, ha mi megyünk hozzá, így a váratlan látogatás hatalmas öröm volt. kep1

kep2

 

 Másnap, korán reggel, dél felől megközelítve Szombathelyt, könnyedén a célba értünk. Azonnal leparkoltunk egy kiváló helyen, majd székecskéinkkel felszerelten elsétáltunk a színhelyre, ahol alig 15000 ember volt már jelen. Ennek ellenére, sikerült egy 4. vinculumossal összeakadni. Egészen pontosan ő akadt ránk. Egy ismerős hang szólalt meg a hátunk mögött:” Kezicsókolom, nem tetszik tudni, hogy a Vinculum Caritatis általános felelőse merre van?” Megfordultunk és Nyisztor volt az, mint cserkész vezető, a kis csapata élén. Volt nagy örvendezés. De nem ez volt az egyetlen. Elég távol tudtunk letelepedni, de a kiváló a hangosítás mellett (se túl hangos, se túl torz, se túl halk), a domboldal nyújtotta viszonylagos rálátás mellett, teljesen jelen tudtunk lenni minden mozzanatban. Ráadásul tapasztalhattuk, hogy körülöttünk mindenki, ugyanúgy jelen volt a szertartásban és a dombon felvezető út mentén folyamatosan gyóntattak az atyák. Szinte kézzelfogható volt a kegyelem áradása. A szentmise után kénytelenek voltunk visszaindulni – most már egyenesen Pestre – de a szívünket eltöltő öröm még most is megvan. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy a kegyelmi ajándékok tömeges kiáradásának ez csak a kezdete.

 

kep3   kep4

  kep5