Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.

Aktuális

Elbúcsúztattuk Őrfalvy Judit testvérünket

 

2018.05.11-én vettünk búcsút Kiskunfélegyházán Őrfalvy Judit testvérünktől. 1932-ben született Kiskunfélegyházán. Szülei igazi keresztények voltak. Judit jellemzése szerint köztiszteletben álló csodálatos emberek voltak, akik őt és öccsét, csak a jóra, szépre, igazra tanították. Judit felsőfokú tanítónő képzettséget szerzett. Később kántori-, pszichológiai-, hitoktatói területeken képezte tovább magát. kep1 

1962-ben belépett a Vinculum Caritatis Közösségbe. Ahogy azt a megemlékezésben fogalmazták; „ Juditnak tartása volt, olyan ember volt, aki szerénységében is látszott, mert nem vegyült. Képességei maximumát nyújtotta minden körülmények között és mindenhol. Szárnyaló képzelőereje, rajz- és kifejezőkészsége nagy kapcsolatépítő készséggel társult. Finom lénye sugárzott, szeretete és türelme lebilincselte a vele ismeretségbe kerülőket. Gyermeki lelkülettel tudta megérteni tanítványait, ezért írhatta: ’Az Úr Jézus nem hiába mondta, hogy olyanok legyünk, mint a gyermekek. – Hálát adok a Jóistennek, hogy 48 évet ilyen jó társaságban tölthettem… Órák előtt mindig kértem a bennünk élő Jézust, a Szentlélek segítségét, és ők (a tanítványai) meghallgattak.’"

 kep2

 

 

Nagyon igényes volt minden munkájában és kapcsolataiban is. Elsősorban a rábízottakat akarta Istennel bensőséges viszonyba hozni.

Hosszú, türelmes szenvedés után megadatott neki, hogy testvérek imádságos körében léphetett át az atyai házba, és ezután rögtön szentmise áldozatot mutattak be érte.

 

kep3    kep4    

 

Hálát adunk a Mindenhatónak, hogy ismerhettük és közénk tartozónak mondhattuk.

 

   Adj Uram neki örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék neki! Nyugodjék békében! Amen!