Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.

Aktuális

2016.01.23-án elhunyt Ősze Borbála, a Közösség brazil csoportjának egyik alapító tagja.

Február 6-án Kápolnásnyéken emlékére szentmisét mutatott be Tóth Béla atya, a Közösség papi ágának vezetője. A szentmisén a brazil csoport Magyarországon tartózkodó tagjai is részt vettek.

Ősze Borbála (1935.04.18.- 2016.01.23.), a Vinculum Caritatis Közösség brazil csoportjának egyik alapító tagja. Bácskában született szegény családban, 4. gyermekként. Édesanyja cselédnek adta. Gyermekkorától egyedül küzdött a megélhetéséért. Végül védőnőnek tanult. Jellemző volt rá, hogy szegénységéből is mindig adakozott. 1960-ban lett az illegalitásban működő Vinculum Caritatis Közösség tagja. 1968-ban, egy olaszországi társasutazás kapcsán kezdte meg kalandos emigrációját. Közösségünk küldte missziós útra Brazíliába egy társával együtt, ahol egy atya várta őket. A két évig tartó ausztriai várakozás alatt minden munkát vállalt, ahol, és amit csak lehetett, miközben tanulta a nyelvet. 1970-ben érkezett meg Sao Paolóba, majd onnan Porto Allegrebe, ahol haláláig élt és dolgozott Isten Országáért. Háztartást vezetett, majd Heine-Medine-es gyermekek körében fizioterapeuta volt. Végül elvégezte az ápolónőképzőt és hatékonyan hintette Porto Allegre egy szegényebb negyedében az Evangélium magvait. Ahogy a Közösség fennállásának 50. évfordulójára írt levelében megfogalmazta: „Ma már számtalanszor igazolhatom, amit az Evangéliumban olvasunk, az Úr Jézus ígéretét, hogy kapunk százszor többet, testvért és anyát, aki Érette elhagyja övéit.”